Reisnieuws en weetjes


Heropstart Tunesië :

Met de start van de paasvakantie wordt Tunesië terug aangeboden als vakantiebestemming. De strenge inreisvoorwaarden zijn opgeheven en het land is weer toegankelijk. Vanaf zaterdag 2 april worden er door TUI weer rechtstreekse vluchten en pakketreizen aangeboden. Met meermaals vluchten per week vanuit Brussel en voor de zomermaanden ook vanuit Oostende, Charleroi en Luik.

Tunesië is gekend als de meest prijsgunstige vakantiebestemming, maar heeft nog veel meer troeven. Het land heeft een grote verscheidenheid aan landschappen: je vindt er de mooiste witte zandstranden van het Middellandse zeegebied, uitgestrekte bergen en woestijnen. Cultuurliefhebbers kunnen ook goed terecht in dit veelzijdige land. Bezoek het oude Carthago of de immense Romeinse stad Dougga die uitermate goed bewaard is gebleven. In de bekende badplaats Hammamet vind je naast de mooie stranden ook een medina uit de 15e eeuw waar je volop kan gaan shoppen. Het eiland Djerba is vooral geliefd om haar prachtige stranden en dorpjes met vierkante witte huisjes.

Het TUI aanbod bevindt zich zowel op het vasteland  als op het eiland Djerba. In totaal worden er 53 accommodaties aangeboden, waaronder verschillende concepthotels: ROBINSON, TUI BLUE, TUI MAGIC LIFE, SPLASHWORLD en Small & Friendly. Product in de spotlight is Oceana Suites Hammamet (06297), boekbaar bij TUI en VIP. Een TUI BLUE for all, met een ruim culinair aanbod, een uitgebreide all-in formule en een afwisselend sportprogramma. Het hotel beschikt over een prachtige tuin met oude eucalyptusbomen en ligt vlak aan het fijne zandstrand van Hammamet. De winkeltjes liggen op wandelafstand en het oude stadcentrum is op 5 km afstand. Het perfecte hotel om de gastvrijheid van Tunesië te ontdekken.

 

Zanzibar terug open voor zomer 2022 :

TUI biedt vanaf 01/04/2022 weer vakanties naar Zanzibar aan. Deze zomer vliegen ze 2x per week naar Zanzibar (met Qatar Airways via Doha), op woensdag en op vrijdag.

Hier opent binnenkort ook een nieuwe RIU. Op 17/06 gaat Riu Jambo open, vlak naast het Riu Palace Zanzibar. Het hotel ligt aan het prachtige strand van Nungwi en biedt 24u. All Inclusive. Om in de gaten te houden!